“Det är väldigt stark syn på att det som tagits fram genom studier är det enda som man förlitar sig på. Det finns en enorm bas av klinisk erfarenhet som visar att vissa saker är otroligt verksamma”

 

Vad händer när du äter gluten?– Sanna Törsleff Berglund
Yes! Lite repetition från tidigare avsnitt med Ellinor Ladenberg som du hittar HÄR och HÄR men också en hel, hel del nytt. Sanna Törsleff Berglund berättar om vad som händer i kroppen när vi äter gluten men också att det inte endast är gluten i sädeskornet som påverkar, det finns en hel del annat!

 

Det här pratade vi om:

  • Vad skillnaden är på celiaki, allergi, intolerans och överkänslighet
  • Vad som händer i kroppen när vi äter gluten
  • Kan man utesluta känslighet mot sädeskorn även om man testerna visar negativt?
  • Det finns mycket mer saker än gluten i ett sädeskorn som påverkar oss!!
  • Vad är FODMAPS?
  • Vad ATI är och hur det spelar roll i inflammation
  • Non Celiac Gluten Censitivity är accepterat inom skolmedicinen
  • Är det ngn idé att testa sig för antikroppar?
  • Varför är det många som inte känner effekt på en glutenfri diet?
  • De fyra R:en. Remove, Replace, Repair, Reinoculate

 

Böcker nämna i avsnittet:
Doktorns guide till gluten

Kom i kontakt med Sanna och Alpha plus:
Sannas hemsida
Alpha Plus hemsida
Alpha Plus Facebook

 

Enjoy,
/Carolina

Ps. Vill du vara med och sprida budskapet, lämna gärna en recension på iTunes. Det hjälper andra att hitta till podden <3

DelaShare on FacebookTweet about this on Twitter
Hälsosant © 2016