Hej! Det är jag som är Carolina Werling, grundare av HälsoSant.
2

 

Har du tänkt på att vi är sjukare än aldrig förr? Ändå har vi aldrig haft tillgång och ätit mer mediciner än vad vi gör idag. Vart blir det fel? Varför går det inte ihop? Som sjuksköterska började jag själv ställa de här frågorna. Och min upptäckt var chockerande. De flesta sjukdomar vi har idag är livsstilsberoende och de flesta mediciner vi tar idag lindrar bara symptom. Hälsa är så mycket mer än att behandla symptom med ett piller – det finns massor av saker att göra för att förbättra din hälsa!

Som utbildad och före detta arbetande sjuksköterska har jag koll på det konventionella behandlingsystem som råder i Sverige och i stora delar av världen. Jag har valt att komplettera denna erfarenhet med ett bredare synsätt och har därför också utbildat mig till näringsterapeut.

Mitt mål är att du ska, genom att lyssna på podden, få ett bättre och friskare liv. Du kommer att få inspiration, tips och kunskap du inte visste fanns genom att lyssna på Sveriges kunnigaste människor inom hälsa. Människor som ger dig verktyg du kan börja använda med en gång för att förbättra ditt liv.

För mer information om hur jag jobbar, kolla in med TedX-talk nedan.

Jag tror att vi måste ta ansvar för vår egen hälsa om vi ska få leva ett friskt liv. Att ta en värktablett när du har ont är inte att lösa något problem, det är att skjuta budbäraren. Så här är det faktiskt med de flesta mediciner vi tar. Det krävs inte att du är läkare för att läsa i FASS och förstå att verkningsmekanismerna för de flesta mediciner inte är något annat än ren symptomlindring. De går alltså inte direkt på problemet.

Så, vad ska man göra istället? Det finns många människor runt om på vår jord och också i Sverige som jobbar med att bekämpa sjukdomar på ett helt annat sätt. De ser symptom som en signal från kroppen och försöker att gå till roten till varför kroppen skickar ut signalen, till skillnad från att försöka mota bort symptomet.

Min stora passion är att försöka förstå hur kroppen fungerar och jag drömmer om en revolution i sättet vi människor ser på hälsa. För att vi ska kunna uppnå maximal hälsa är första steget att vi ta ansvar för oss själva.

Varken jag eller de jag intervjuar sitter inte inne på alla svar när det kommer till att leva hälsosamt (halsosant 😉 ). Men jag är engagerad och beslutsam att få ut information som hjälper människor att må bättre. Jag är så glad att även du är med på tåget! Tillsammans är vi starkare.

Allt gott,
Carolina Werling

Ps. Vill du vara med och påverka innehållet i avsnitten? Anmäl dig för nyhetsbrev så du får reda på vilka som kommer intervjuas i förväg och hur du kan ställa frågor.