Vikt och matpoddar

Här hittar du de mest populära vikt- och matpoddarna i Sverige. Frossa i poddar om mat och hälsosam viktminskning! Vi kan inte få nog av poddar om mat och hälsa!

Populära poddar om mat och vikt

Ta del av vår noga utvalda topplista på omtyckta matpoddar.

4,2 av 5 stjärnor på iTunes

Food Pharmacy-podd

En podd med riktigt många lyssnare varje månad. Denna podd om mat och hälsa pratar om tarmfloror, bra bakterier och om forskning. Denna matpodd ordinerar vi till alla som är intresserade av att äta sig till ett hälsosammare liv.

Till podden
3,8 av 5 stjärnor på iTunes

Tyngre dietistpodden

En bra podd om mat och hälsa i allmänhet. Den produceras av två legitimerade och härliga dietister som diskuterar kost, näring, träning och ja, hälsa. Varje vecka kommer de med ett nytt avsnitt där de ger dig bra tips och verktyg att ha i vardagen.

Till podden
3,6 av 5 stjärnor på iTunes

Akademiliv

Lyssna på Akademiliv och följ med när Sahlgrenska Akademin för samtal med sina forskare. De nördar ner sig på riktigt och tar reda på vad de har för svar på frågor om vård, hälsa och vår kropp. Deras populäraste avsnitt behandlar fetma och kirurgi – väl värt en lyssning. Är du kanske extra intresserad av fetma och övervikt? Då är vårt tips att läsa mer om överviktsoperationer hos Kirurgkliniken. De är specialister som kan hjälpa dig om just kunskapen kring fetma.

Till podden
4,5 av 5 stjärnor på iTunes

Frisk utan flum-podden

Ännu en podcast om mat och hälsa som tar tempen på forskningen. Maria Ahlsén och Jessica Norrbom från Fortasana pratar om högaktuella ämnen, diskuterar hälsomyter och ger konkreta tips om hur du på bästa sätt kan få en bättre hälsa genom små förändringar.

Till podden
4,3 av 5 stjärnor på iTunes

VV-podden

VV-podden är en vikt- och matpodd från ViktVäktarna. De är en stor och erfaren aktör inom träning och hälsa och med denna podd ger de tips, slår hål på myter och samtalar med intressanta gäster.

Till podden

Mer fantastisk lyssning

Poddar fortsätter att växa och det finns så mycket mer att upptäcka och lyssna på inom viktminskning och hälsa. Vill du komplettera dina matpoddar med något mer? Kolla in våra övriga tips!